Een tip voor de fotograaf/liefhebber van vogels is het natuurgebied Parc du Marguenterre alwaar je, tegen betaling van 10,50 euro de hele dag kunt genieten. Het gebied bestaat uit een duingebied met; achter de duinen, allerlei meertjes. Door het gebied lopen drie routes en er liggen een twintigtal schuilhutten die uitzicht geven op de meertjes en mogelijkheid geven om de vogels van dichtbij te bekijken. Op de hogere gronden liggen oude dennenbossen waar kolonies ooievaars, lepelaars, koereigers, kleine zilverreigers en kwakken in broeden.
Kolonies van de kokmeeuw zijn er overigens op meerdere plekken.
Aflossing van het broeden bij de kluten.
Het "neefje" van de kluut; de steltkluut.
Aan eendensoorten geen gebrek zoals hier de slobeend met z'n grote "waffel". De mannetjes in verschillende ruikleden.
wintertalingen.
Deze mannetjes knobbelzwaan waren er nog niet uit wie er nu eigenlijk de baas was!
Terwijl de lepelaar verrast opkijkt, is een ooievaar water aan het "tanken" om het naar het nest met jongen te brengen alwaar hij het water, in een dun straaltje, in de bekken van de jongen laat lopen.
Buiten veel teelt van vlas, is het opvallend hoeveel klaprozen er hier nog in de velden staan. Altijd de moeite waard om te stoppen...
Zowel de jonge als de ouder grasmus op de foto.
Er zijn verschillende plaatsen waar men zeehonden kan bekijken en, op advies van onze verhuurder van ons vakantiehuisje, gingen we kijken bij de vuurtoren van Berck. Bij eb liggen daar de zeehonden op nog geen 40 meter. Via een pier kun je ze daar mooi bekijken.
We zijn ook een dagje naar het stadje Ault geweest waar je de indrukwekkende krijtrotsen kunt bekijken en waar ook de nodige noordse stormvogels broeden.
Een negatief punt vind ik de jachtdruk langs de noordwest kust van Frankrijk. Buiten de reservaten liggen overal jachthutten en moeten tijdens de vogeltrek veel vogels deze vuurlinie passeren waarbij o.a. veel plevieren, tureluurs, scholeksters, grutto's en wulpen het leven laten. De bij deze hutten aangelegde plasjes zijn zelfs zichtbaar op de kaarten van Google.
Nog bedankt voor de reacties op mijn vorige blog en ook dit keer veel plezier bij het bekijken van mijn opnames.
Wat moeten jullie genoten hebben,wat een prachtig gebied daar kan je je als natuurfotograaf helemaal uitleven en dat hebben jullie ook gedaan anders kan je nooit met zo,n mooie site thuis komen,prachtig.
BeantwoordenVerwijderenHuub,
BeantwoordenVerwijderenMooie week hebben jullie daar beleefd zeg, met veel soorten en mooie opnames als resultaat. Foto nr. 4: veel soorten op een plaat, een buitenkansje. De steltkluut een prachtige soort die ik nog nooit (in het wild) gezien heb, nr. 11 een mooie solitaire compositie en nr. 12 de steltkluut prachtig gepositioneerd tussen de slobeenden met rosse grutto's op de achtergrond. Synchroon zwemmende knobbelzwanen, prima gelukt. Mooie gedragsfoto's van de ooievaars en nr. 21 een schitterende diagonale compositie van de klaprozen. Nr. 25 eveneens een mooie compositie van de zeehonden. Kortom, zeer geslaagde serie.
Groeten,
Ad
Hoi Huub.
BeantwoordenVerwijderenWat een genot om dit te zien op de foto's, laat staan voor jullie in het echt.
Mooie beelden.
Leuk de ooievaars en lepelaars zo bij elkaar in de boom.
Groettie van Patricia.
Hallo Huub,
BeantwoordenVerwijderenAl surfend naar de Baai van de Somme kom ik op jou site terecht. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt ! Mijn complimenten.
Wij gaan in oktober een weekje naar het gebied en zijn heel benieuwd wat we er zullen zien.
groetjes Marianne
yurtdışı kargo
BeantwoordenVerwijderenresimli magnet
instagram takipçi satın al
yurtdışı kargo
sms onay
dijital kartvizit
dijital kartvizit
https://nobetci-eczane.org/
İY0OMP
صيانة افران بمكه tavLTrSk3z
BeantwoordenVerwijderenمكافحة الحشرات بالاحساء FeQc2Npeg7
BeantwoordenVerwijderen