Uiteraard ligt het copyright bij mij...dus even mailen om toestemming als u een foto wil gebruiken.

donderdag 18 april 2013

Terugblik op een lange winter

Eindelijk zijn we van de lange winter 2012/2013 af en blik ik even terug op enkele succesjes.
Reeds in december 2012 verschenen er overal pestvogels; behalve bij mij in de buurt totdat er ineens 13 exemplaren begin december opdoken bij de dierentuin in Nuenen. Op zaterdag, 8 december er op tijd naartoe gereden waar op de parkeerplaats al enkele vogelaars stonden te kijken naar de pestvogels die zich echter in de dierentuin bevonden. De hoop was dat ze buiten de omheining op de parkeerplaats kwamen gevlogen op de aldaar staande struiken. De vogels bleken zich echter in de dierentuin tegoed te doen aan de besdragende struiken en toen deze om 09:30 uur open ging, haaste ik mij naar binnen. Buiten twee andere fotografen bleef de rest, vreemd genoeg, buiten staan wachten. 
De vogels waren tot op enkele meters te benaderten terwijl ze fourageerden op de diepgevroren bessen. Schijnbaar kan hun maag dit wel aan! Na vele opnames vlogen de vogels uiteindelijk buiten de dierentuin waar het aantal vogelaars aardig bleek te zijn aangegroeid. Ik had toen mijn buit echter al binnen.
Op 13 februari 2013 ben ik op tijd aangereden naar Losser. Best een heel stuk rijden maar volgens internet zagen ze zowat dagelijks een of twee roerdompen; toch bepaald geen vogel die je gemakkelijk voor de lens krijgt en zeker niet in de peelregio. Ik was er op tijd want zoiets trekt natuurlijk meer fotografen. Dat bleek ook wel want omstreeks 10:30 uur zat de hele schuilhut vol. Overigens een hele mooie schuilhut waar; buiten de roerdomp, nog meer was te zien op de eilandjes die voor de hut zijn aangelegd. In totaal heb ik er 4 uur in de kou gezeten en kon ik huiswaarts gaan met de nodige opnames. Helaas kreeg ik de roerdomp niet op de foto tijdens zijn jacht op vissen; het was uberhaupt niet gemakkelijk om hem (of haar) vrij op de foto te krijgen vanwege de vele rietstengels die zich tussen mij en de vogel bevonden. Al met al was ik dik tevreden met de oogst en kon ik, over Duitsland, weer huiswaarts keren.
Op 21 februari nam ik in de peel nog enkele opnames van kol en rietganzen in een sneeuwstorm. Ik dacht toen nog dat het wel de laatste stuiptrekkingen waren van de winter....wist ik veel.Ondanks dat de winter nu achter ons ligt, hoop ik toch dat u veel plezier heeft bij het kijken naar deze opnames. Volgende keer kom ik terug met wat het voorjaar mij heeft gebracht.


 


 

3 opmerkingen:

 1. wat een prachtige opname,s daar kan je je vingers bij aflikken ik kijk uit naar je volgende log .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Huub,

  Prachtige serie zet je hier neer. Zoals je weet was ik een van de fotografen die buiten het park stond omdat toen ik daar aankwam (na een tip van jou, waarvoor nogmaals dank) de vogels al in de heggen buiten het park zaten. Dat maakt ook dat jouw foto's beter zijn, ze zitten mooi vrij zonder de storende achtergrond van het gaas in de heg.
  Voor de roerdomp was ik helaas te laat, daar heb ik wel spijt van, hopelijk krijg ik volgend jaar nog eens kans. Het zijn prachtige foto's vooral de close-up, foto nr. 12, vind ik heel mooi.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een prachtige foto's, Huub. Voor mij springen die van de pestvogel eruit. Zo mooi tegen de blauwe lucht en dan die rode bessen erbij. Die wil ik ook nog wel eens voor de lens. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen